Project Boerderij educatie melkgeitenbedrijven

Imago

9 januari 2019

Onder de vlag van Platform Boerderijeducatie Nederland zijn 13 regionale samenwerkingsverbanden van educatieboeren actief. De deelnemende partijen hebben kwaliteitseisen gesteld op het gebied van veiligheid, hygiëne en educatieve vaardigheden. Bedrijven ontvangen daarvoor het Keurmerk Boerderijeducatie Nederland. Op de website http://www.boerderijeducatienederland.nl/ kunnen leerkrachten zien welke educatieboerderijen te bezoeken zijn en is lesmateriaal per sector samengebracht.

In totaal zijn er 6 melkgeitenhouderijen aangesloten via regionale samenwerkingsverbanden bij het Platform Boerderijeducatie Nederland. Jaarlijks voorzien zij in grotere en kleinere aantallen boerderijlessen op de melkgeitenhouderij. Kosten voor deze boerderijles bedragen gemiddeld €120,- per les. Het Platform Boerderijeducatie Nederland streeft er naar om zoveel mogelijk klassen bij educatieboeren te laten komen. Het Platform Melkgeitenhouderij levert een financiële bijdrage, zodat melkgeitenhouders een vergoeding voor deze educatielessen krijgen.

Paratuberculose in de melkgeitenhouderij

Het Platform Melkgeitenhouderij is de private partner in de Publiek Private Samenwerking Kleine Herkauwers (PPS-KH), onderdeel Paratuberculose in de melkgeitenhouderij. Onlangs zijn de resultaten van het project beschikbaar gekomen. Samenvattend hebben de projecten veel nieuwe inzichten […]

Projecten

Het Platform Melkgeitenhouderij initieert sectorspecifieke projecten op het gebied van marktinformatie, voedselveiligheid, diergezondheid en duurzaamheid en geeft ook richting aan onderzoek dat van toegevoegde waarde is voor de geitenzuivelketen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte.