Nieuwsbrief Platform Melkgeitenhouderij november 2021

Geen categorie

18 november 2021

Antibiotica database aangewezen

Met enige vertraging is op 1 april jongstleden de aangepaste antibiotica wetgeving ingegaan. In deze wetgeving is de geitensector nu ook verplicht om de medicijn leveranties aan veehouders te registreren in een aangewezen database. In 2020 heeft de geitensector daarop voorgesorteerd door zo’n database te laten maken. Kort voor de zomer is deze database, Medigeit, door RVO ook echt aangewezen om leveringen in vast te leggen. Meer informatie vindt u op:

Studiedag “Be goat and tell it”

Op 10 december organiseert Platform Melkgeitenhouderij een studiedag voor alle geitenhouders. Centraal staat de verduurzamingsagenda waar de sector sinds vorig jaar flink in investeert. Maar ook een belangrijk thema is hoe je jouw boodschap duidelijk overbrengt. Vandaar het thema “Be goat and tell it”.

Zoals het er nu uitziet wordt de bijeenkomst online georganiseerd. In de ochtend worden diverse onderwerpen uit de verduurzamingsagenda toegelicht. Na de middag zijn er een aantal workshops waarin we meer de diepte in gaan op een onderwerp naar voorkeur.

Op de speciaal hiervoor gemaakte website www.BeGoat.nl komt alle informatie te staan, en hier kan u zich ook registreren als deelnemer. Ook de periferie is welkom. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.